Marijke de Vries

2019-2020: Tinder Times
Eind 2019-2020 werk ik aan een nieuw project. 'Tinder Times' is een artistiek onderzoek naar online daten. Het project gaat over actuele maatschappelijke thema's als vluchtigheid, seksuele identiteit, rolpatronen en veranderende relatievormen waarbij het ook raakt aan hedendaags feminisme. Tegelijkertijd is het een onderzoek waarbij daten aanleiding is voor het maken van kunst.
Werken voor dit project bestaan uit modelschilderijen op rijstpapier, werken in gemengde technieken op perspex en op canvas en 3 kunstenaarsboeken in de vorm van multiples met zeefdruk, digitale print en mixed media. Er komt een installatie 'Tinder Times' , een video en tijdens een residency in Italië maak ik een dansperformance.
Delen van het project worden getoond in tussentijdse presentaties (eind 2019 bijvoorbeeld presentatie van multiple 'Tinder Times' met Rijksakademie in Printing Plant, Looiersgracht 60).
De werken zullen samenkomen in een slotpresentatie op een nog nader te bepalen locatie.


2018: Bagagehal, Amsterdam. De Vries initieert op uitnodiging van Stichting Kunstwerk Loods 6 een kunstmanifestatie in de Bagagehal, met een combinatie van disciplines zoals beeldende kunst, dans, muziek, filosofie. Samen met een gast-curator, kunstenaars en een producent verbindt ze haar beeldend kunstenaarschap met haar ervaring als choreograaf, danser en artistiek leider van een internationaal festival.


2015: Artist In Residency in Callosa, Spanje, gevolgd door boekpresentatie l expositie l tango optreden en salon in de Kompaszaal (Amsterdam). Crowdfunding project op Voordekunst.
In 2015 is de Vries Artist in Residency in Spanje. Tijdens de residency maakt de Vries in opdracht een werk voor de balkondeuren van de galerie in Xábia waar ze exposeert. Dat leidt tot de installatie van het grotere Perspex werk Falling Angel. Dit kunstwerk vormt het startpunt van een nieuwe serie werken waarbij transparantie en gelaagdheid een grote rol spelen. De werken zijn gemaakt in mixed media en altijd met/tussen/in lagen Perspex.


Falling Angel Publicatie
Falling Angel
Falling Angel Installatie
Falling Angel