Marijke de Vries

2015: Artist In Residency in Callosa, Spanje, gevolgd door boekpresentatie l expositie l tango optreden en salon in de Kompaszaal (Amsterdam). Crowdfunding project op Voordekunst.
In 2015 is de Vries Artist in Residency in Spanje. Tijdens de residency maakt de Vries in opdracht een werk voor de balkondeuren van de galerie in Xábia waar ze exposeert. Dat leidt tot de installatie van het grotere Perspex werk Falling Angel. Dit kunstwerk vormt het startpunt van een nieuwe serie werken waarbij transparantie en gelaagdheid een grote rol spelen. De werken zijn gemaakt in mixed media en altijd met/tussen/in lagen Perspex.


2018: Bagagehal, Amsterdam. De Vries initieert op uitnodiging van Stichting Kunstwerk Loods 6 een kunstmanifestatie in de Bagagehal, met een combinatie van disciplines zoals beeldende kunst, dans, muziek, filosofie. Samen met een gast-curator, kunstenaars en een producent verbindt ze haar beeldend kunstenaarschap met haar ervaring als choreograaf, danser en artistiek leider van een internationaal festival.


Falling Angel Publicatie
Falling Angel
Falling Angel Installatie
Falling Angel